Utsikt över Skellefteå

 
Utsikt från Vitberget vid Skellefteå.  Foto: CL

Det blev varianten "light-haijking" i helgen, till Skellefteå på campingen. Många hade bestämt samma sak så det fanns mer än 20-talet ekipage där. På vägen ner till Skellefteå stannade vi till i Kåge och köpte deras goda tunnbröd, rekommenderat av flera.

Eftersom jag just brutit handleden och går gipsad är jag "handikappad" när det gäller fix och trix. Dock kämpar jag på med "bruten vinge".

 
Inbjudande entre till Kåge-bröd !

 


Blå, gul och lila....

Min skadade arm har antagit de mest fantastiska färger. Hela regnbågsskalan finns representerad. Blir det hajking i helgen eller blir det högläge med fingergymnastik med sköna pläden över benen?


Oooops...

Tyvärr blev helgens husbilshaiking inställd.
Jag trillade och bröt handleden. Operation imorgon lördag.
Men nästa helg bär det av.....

Sol och regn i Fällfors

   
Under broarna i Paris, förlåt jag menar markiserna i Fällfors.....

På hösten är det som vanligt dags för träffen i Fällfors, kombinerat umgänge/surströmmingfest. Vi är ett 15-tal ekipage som tar campingen i besittning. Denna helgen fick vi både sol och regn, vilket syns på bilderna. Dvs. en helt normal höst. Det blev långbord under markiserna (grå himmel) och surströmmingsklämma. Gourmerna Inger och Jan hade kommit över en numrerad burk Grand Kallax, nr 414 som de delade med sig av.... Schysst !

 
Lämnar "vår" camping på väg mot forsen och Marranäsvältan. Foto: CL + IS.

Strax söder om Fällfors ligger västerbottens Grand Canyon, Marranäsvältan. Niporna i vältan bildas av en underjordisk bäck. Vältan är 160 meter lång med ett medeldjup om 30 meter. Sandheden rasar kontinuerligt - på vissa ställen har 50 meter höga erosionsbranter uppstått.

 

Vid laxtrappan kan man se fisk kämpa sig uppströms. Efteråt öppnade vi surströmmingsburkarna och tvingade fiskarna nedströms, dvs. mot magen...
Vid lägerelden var vi alla sponsrade med allehanda paraplyer, min egen hade air condition, alltså trasig. Mitt fina paraply från TV4 hade jag lånat ut till någon som behövde det bättre.  
  
 
Trevligt på kvällen med sång och musik.


RSS 2.0