Måskuosuwane



På ume-samiska heter orten Måskuosuwane, på svenska Moskosel. Ordet måskous betyder innestängd och suwane betyder lungt vatten. Inloppet och utloppet till sjön ligger väldigt nära varandra och en försvenskad variant skulle då bli vändsel.
Iallafall är det mycket vackert med vatten runt kring väg och rastplats. Solen gjorde sitt bästa för att värma husbils-globetrotterkind. Sjöfåglarna kryssade mellan isflaken och varnade varandra för inkräktande rastplatsbesökare.

Senare på kvällen när solen gått i moln kom en rejäl "tornado" med skräckblandade aktiviteter. En person stod och blåhöll den utvevade markisen, en satt med flygfärdiga plastkaffekoppar och skrattade hysteriskt. En tredje jagade sittdynor med utmärkta segelflygsegenskaper och en kvinna med yllefilt runt kroppen tog vind och rusade ofrivilligt över rastplatsen.
Efteråt kändes det rätt att lufta strupen med slagdängan.... Vårvindar friska....


Isande vacker spegelbild. Foto: CL

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Härliga bilder, och fantastiska beskrivningar av olika platser i vårt vackra land, vi hade just diskuterat varifrån Burma bron fått sitt namn, nu har vi fått svaret "tack för det" må så gott och fortsätt blogga så vi kan ta del av era resor. Kerstin o Håkan

2009-05-03 @ 18:21:37
Postat av: Carola

Tack för vänliga kommentarer.

Följ gärna med på resa, antingen via bloggen eller varför inte på riktigt?

2009-05-03 @ 19:07:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0