Toppresultat i Arvidsträsks fisketävling

 
Sekunder till start, drygt 100 båtekipage gör sig beredda.....  Foto: CL

Så blev det äntligen morgon och förberedelserna startade. Bilar med båtsläp evakuerade byavägen och det blev faktiskt kö för att få i båtarna i vattnet trots att det fanns flera platser med sjösättningsmöjligheter. Drygt 100 båtar deltog i tävlingen.Redan vid 9-tiden var vår husbil omringad av tomma båtvagnar och i luften kunde man känna spänning och förväntan. Tävlingstiden var mellan 11 och 14 så vi slängde oss på våra minicyklar och begav oss till "stor-bron" för att se starten. Där fanns tävlingsledningen på plats vid den röda flaggan som skulle sänkas prick klockan 11. En ful gammal rosa klocka (officiella tidtagaruret) användes, inget digitalt där inte.

 
Officiella tidtagaruret visar när flaggan skall sänkas.

När tävlingen tagit slut var det dags för invägning, en noggrann och omsorgsfull procedur med kontrollanter och förväntansfulla tävlande.
Sen startade prisutdelning med storslam för släkten. Ett andra-pris i företagsjakten, tredjeplats i den totala tävlingen, största abborre-vinst till Simon. Naturligtvis segerbuketter därtill.
Dessutom hade jag köpt 1 lott (säger 1, behövs inte mer) för 50 kr. Jag vann en båtmotor !!!

 
Invägning med proffsig personal.....                Segerintervju (silverplats) med vinnarfamilj.

På kvällen fortsatte firandet vid byagården där en orkester spelade och dansen drog igång. Roligt att återse många gamla bekanta.

 
Blänkande pokaler som vi drack "bubbel" i.      Äkta kärlek..........  Foto: DP


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0