Norrsken


Aurora Borealis - Norrsken

Besökte Patricia Covern, en engelsk kvinna som besökte Porjus för 12 år sedan och blev kvar !
Hon bor i Järnvägsstationen och driver vandrarhemmet på orten. Dessutom har hon utställningar med lokala konstnärer såväl som internationella. De flesta har arbetat med temat Norrsken, detta fantastiska skådespel !
Vi blev guidade av hennes barnbarn Angel 4 år. En liten sprallig tjej som växlade mellan engelska och svenska. Hon startade  bildspelet med Norrsken och tryckte på dosa och knappar som den värsta tekniker. Dessutom bad hon oss att inte röra något.
Vilken tjej, vad månde bliva?

 
Guideansvarig Angel 4 år.                                   Vattenfalls monument med jättehandavtryck.

Talade med 2 kvinnor som klev av en gruppresebuss från Österrike. Den körde runt under 12 dagar och besökte Danmark, Norge, Nord Kap, Sverige, Finland och åter Österrike. De tyckte att det var kallt, 3 grader och mycket snö vid Nord Kap.
Jag berättade om kraftverksbyggarnas strapatser vid byggena utefter Stora Sjöfallet. De lyssnade intresserat och tyckte det var utmärkt med en engelsktalande guide vid deras busstopp !! De hade många frågor om vattenkraft och jag lyckades svara på alla ! Och jag som bara ville använda mej av nyvunna kunskaper.... !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0