Jokkmokks Höstmarknad


  

Caravan Club hade träff på Jokkmokks Höstmarknad, på Notuddens Camping. Vi var ca.20 ekipage som checkade in (plus en massa andra campare) för att se marknaden, umgås, äta surströmming.  Halvdåligt väder men folk som inte låter sej störas av lite moln.

Kvällen innan Jokkmokk vildcampade vid Tårrajaur där vi träffade mycket trevliga människor från Hudik, Gunnar och Inger. De har gjort många och långa resor ute i Europa under åren. Nu med ny husbil ställde dom kosan mot Norge för fiske. Eftersom dom också var medlemmar i CaravanCluben övertalade vi dom att stanna i Jokkmokk med oss.

  

Marknaden med mer än 100 knallar avverkades och inköpen bestod av det viktigaste, JokkmokksKorv, rökt sidfläsk och varma strumpor.
På kvällen samling vid lägerelden (en trumma från en tvättmaskin fylls med ved och vips har man en flyttbar, återvinningsbar eldstad), där det spelades både dragspel och saxofon.  Mycket trevligt !
Allsång i långkalsong !

Välarrangerad CaravanClub-surströmmingsskiva kvällen därpå där det spelades, sjöngs, såldes lotter och berättades historier. 
Själv vann jag en flaska med mirakel-rengöringsmedel för husbilar som heter Clean. Tage Skoog med vänner var där och skänkte en del vinster. Enligt honom kan man luta sej bakåt sen man sprayat husbilen och titta på när smuts och gamla insekter rinner av. Jag återkommer med en recension efter 1:a tvätten. Tack så mycket !
Söndag blev det avskedsfika i strålande sol, sen hemresa.


  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0